Gradinita lui Goghita

 

Program scurt: 08:00-13:00
Program lung: 08:00-16:30
Program prelungit: 08:00-18:30
 

Păpică sănătoasă a la Goghiță

11 Iulie 2013
 
Păpică sănătoasă a la Goghiță

Dragi mămici, tătici și bunici, Goghiță știe că sănătatea prichindelului vostru e de neprețuit!  Și cum Goghiță e mare fan al alimentației sănătoase, pune zilnic  la cale rețete istețe pentru ceata lui de micuți pofticioși. La grădiniță, în bucătăria lui Goghiță-i ordine și disciplină, carnea, legumele și ouăle stau cuminți în frigidere separate, până ce sunt gătite cu drag de maeștrii bucătari, chiar în bucătăria grădiniței. Totu-i bio, proaspăt, nutritiv și sănătos, numai bun pentru a prepara păpica gustoasă à la Goghiță... cum l-a învățat nutriționistul!  :)


Astăzi, Goghiță vrea însă să vă povestească despre fructe și legume, ingredientele fermecate, nelipsite din alimentația celor mici. Porțiile zilnice de fructe și legume proaspete, păpate de prichindei, le asigură doza de minerale și vitamine, de nădejde pentru un organism puternic, încă de mic.  Citrice și mere voinice, bogate în vitamina C, morcovi gustoși, cu iz de vitamina A, spanac viteaz à la Popeye Marinarul și muuuulte alte verdețuri, pline de magneziu, aranjate creativ în farfurioarele celor mici. Ce ziceți, vă face și vouă cu ochiul mâncarea de la grădi? În plus, specialiștii ne zic că un consum regulat de fructe și legume, vine la pachet cu rezultate școlare mai bune. Și cum ceata lui Goghiță se pregătește încet, încet pentru școală, fructele și legumele sunt la loc de cinste în meniul zilnic.

Iar dacă la Grădinița lui Goghiță prichindeii voștri papă cu spor gustărica din fructe și legume, îi puteți convinge să o pape și acasă. Așa că nu mai lungim vorba și trecem la mici trucuri!  :)


PASUL 1. Încercați să îi implicați pe cei mici la cumpărături și apoi în bucătărie, la prepararea salatelor proaspete și delicioase.


PASUL 2. Combinați fructele cu alte gustări, preferate de micuții voștri.  De exemplu, adăugați câteva felii de banane sau căpșuni, în bolul cu cereale. Strecurați mici bucățele și în iaurtul simplu și scăpați astfel de grija iaurturilor cu fructe, pline de E-uri.


PASUL 3. Dacă cel mic e fan pizza, asezonați pizza cu ciuperci și muuulte verdețuri de sezon.


PASUL 4. Și cum orice mâncărică, oricât de delicioasă ar fi, trebuie să și arate pe placul prichindeilor, puneți-vă imaginația la încercare și improvizați aranjamente vesele pentru o gustărică pe măsură! O portocală în formă de raze de soare, un copăcel verde din conopidă, o banană-umbreluță sau poate... un meniu pentru pirați.  :D


Vă așteptăm cu drag și voioșie la Grădinița lui Goghiță!
 

 

 
 
 
Abonare Newsletter
Testimoniale
Contact