Gradinita lui Goghita

 

Program scurt: 08:00-13:00
Program lung: 08:00-18:30
 

În lumea poveștilor

20 Septembrie 2013
 
În lumea poveștilor

Mami,

Îți amintești de poveștile copilăriei tale... cu prinți, prințese și personaje fabuloase, de emoția primelor povești sau de chipurile personajelor preferate? Știm că lectura e deja pe lista activităților voastre, așa că astăzi povestim de zor despre beneficiile zglobii pe care le aduce cititul cu voce tare micuților noștri dragi.

  1. E demonstrat de specialiști că micuții obișnuiți încă de mici cu lectura sunt mai predispuși  la rezultate școlare bune și înclinați spre viitoare lecturi.
  2. O mică poveste înainte de culcare, citită cu voce tare (dintr-o cărticică animată) de mami sau tati poate fi rețeta perfectă pentru un somnic calm și odhnitor. Rând pe rând, vei fi Cenușăreasa, un pirat viteaz, Clopoțica, Peter Pan și alte personaje de soi... important e să îi citești cu intonație pentru ca micuțul tău să rămână atent pe tot parcursul poveștii și să își amintească apoi cu drag de serile fermecate și aventurile din lumea poveștilor. Ia-l și pe tati alături și transformați cititul într-o activitate distractivă de familie.
  3. Dacă prichindelul tău te întrerupe în timpul poveștii, încurajează-l să contribuie la povestioară și astfel îi vei dezvolta imaginația, curiozitatea, abilitățile creative și de comunicare. Puteți încerca mini-sesiuni de povești ”inventate”, sub forma jocurilor de rol.
  4. Obișnuiește-l pe puiul tău cu poveștile, încă de mic, punând la cale un orar zilnic special destinat ”lecturii de seară”, găsiți un loc vesel și călduros din căsuța voastră fermecată (un mini-cort improvizat creativ, o bărcuță-fotoliu) și alegeți împreună  povestea sau lasă-l să-și aleagă singur povestea preferată. Astfel prichindelul va asocia cititul cu o activitate distractivă, alături de mami, tati, buni, frățiori sau surioare.
  5. Transformă camera prichindelului într-un tărâm de poveste, cu stickere, perdele, covor cu personajele preferate, alături de jucării educative și un spațiu creativ de depozitare, special destinat ”prietenilor cărți”.
  6. Mergeți împreună la cumpărături și încurajează-ți copilașul să își aleagă noile cărți preferate, pe care le veți răsfoi împreună cât mai repede, acasă. 3, 2, 1... Start! :) Goghiță e curios... ce povești i-ai citit recent prichindelului tău?

Și cum și Goghiță al nostru e mare fan lectură, cu ajutorul doamnei psiholog, Goghiță le-a pregătit prichindeilor de la grădiniță un Club de lectură, special pentru dezvoltarea inteligenței emoționale. În plus, în programul săptămânal de la Grădinița lui Goghiță, poveștile și jocurile educative sunt la loc de cinste, iar prichindeii noștri descoperă lumea fermecată a personajelor preferate.

Află aici ce au mai făcut prichindeii!

 

 
 
 
Abonare Newsletter
Testimoniale
Contact