Gradinita lui Goghita

 

Program scurt: 08:00-13:00
Program lung: 08:00-18:30
 

Cum să păpăm sănătos

13 Septembrie 2013
 
Cum să păpăm sănătos

Mami știe cel mai bine ce îi place prichindelului ei. Dar câteodată, atunci când vine vorba de mâncatul sănătos, prichindeii mofturoși sunt o adevărată provocare pentru mămici, tătici și bunici.

Deși poate părea greu să îi convingem pe micuții pretențioși să pape alimente sănătoase, cu câteva trucuri, răbdare și creativitate putem ieși victorioși. :D

Iată cum poți diversifica alimentația prichindelului tău.

  • ”Împrumută” orarul de mese fixe de la grădi pentru acasă. Nimic nu se compară cu o masă delicioasă, cu mami și tati alături.
  • Oferă-i celui mic doar un fel nou de mâncare la masă. Servește acest nou fel, alături de păpica preferată și șansele de a păpa tot vor crește vizibil.
  • Și cum unde-s doi, puterea crește, mănâncă și tu împreună cu piticul. Să vedem cine te imită și papă tot?
  • Gătiți împreună. Un șorțuleț cu personajul preferat și o carte de bucate animată sunt numai bune pentru a începe o mini-sesiune de gătit, în bucătăria voastră fermecată.
  • Cum cei mici sunt mai mereu curioși, transformă fiecare masă într-un joc, în care preparatele sunt personajele principale, iar forma lor e pe măsură. Taie fructele și legumele în forme mai speciale și aranjează-le după o temă anume. Chiar și un simplu fruct poate prinde rapid aripi de vesel soare sau umbreluță fermecată.
  • Înlocuiește gustările dulci cu gustărele din fructe sau cu sucurile naturale.

Acum că am pus la cale câteva trucuri pentru micuții mofturoși, hai să vedem ce nu trebuie să lipsească din alimentația prichindeilor de grădi.

  •  Lactatele și ouăle sunt bogate în vitamina B - esențială în dezvoltarea cognitivă.  Sunt și surse importante de proteine și carbohidrați. Înlocuiește iaurtul de fructe din comerț, cu un iaurt simplu, în care adaugi fructele preferate ale celui mic. Poți adăuga în iaurt și cereale integrale sau din ovăz, musli sau semințe, pentru un plus de energie. Mare atenție însă la prichindeii alergici la ouă și lactate. Sfatul alergologului și a medicului nutriționist trebuie urmat cu strictețe.
  • Fructele și legumele. Se știe că la Goghiță, fructele și legumele sunt personajele principale din bucătărie. La fiecare mic-dejun, prânz sau gustărică, ele sunt nelipsite din farfuriile prichindeilor. Uite aici ce au mai păpat prichindeii noștri. Pregătește și acasă mici porții vesele și asezonează-le cu o povestioară captivantă. Le poți combina cu sosuri, orez sau chiar și iaurt. Poți introduce și fructele uscate în alimentația prichindelului tău, fiind o sursă excelentă de fier.
  • Somonul. E bogat în proteine și omega 3. Servește-l alături de spanac sau cartofiori copți și povestește-i celui mic de pirați, vase și aventuri pe insule, poate, poate îi faci poftă. :D

Ce păpică ai mai pregătit pentru comoara ta?

 

 
 
 
Abonare Newsletter
Testimoniale
Contact