Prichindeii și mișcarea
Dragă mami, tati și buni,
După o vară plină foc de excursii și activități zglobii, prichindeii se întorc în formație completă la Grădinița lui Goghiță.
V-am povestit de aventurile prichindeilor, păpica sănătoasă (gătită în bucătăria de la grădi), excursiile educaționale și temele creative. Și uite că a trecut și prima vară la Goghiță, iar astăzi, Goghiță al nostru vrea să vă povestescă despre programul isteț de mișcare și beneficiile activităților în aer liber pentru sănătatea celor mici.
Fie iarnă, fie vară, la Goghiță, mișcarea e pe lista fermecată, cu un program special conceput pentru dezvoltarea armonioasă a prichindeilor. Avem pregătită o sală veselă de sport, iar profesorul nostru de sport face mișcare la Goghiță lunea și miercurea... ca la carte, cu exerciții specifice pentru fiecare grupă și prichindel. Ieșim și la plimbare, în excursii la Zoo, muzeu sau în parc, apoi ne întoarcem în Căsuța lui Goghiță sau ne jucăm în curte, în echipe viteze. :D
Vrei să pui la cale câteva trucuri pentru ca prichindelul tău să fie mai mereu activ? Iată câțiva pași distractivi și utili!
1. Faceți mișcare în echipă: mami, tati și prichindei. Ieșiți la plimbare în parc (la tobogan, leagăn, mașinuțe sau groapa cu nisip), la Zoo sau prin oraș și povestiți-le celor mici despre locurile aparte. Astfel plimbarea se va transforma într-o mică povestioară, numai bună pentru micuții voștri curioși.
2. În weekend, nu ratați ieșirile în natură, fie că puneți la cale jocuri cu mingea, cu paletele de badmington, coarda, șotron, fuga sau ascunselea. Și cum unde-s doi puterea crește, chemați și alți prieteni dragi cu prichindei pentru o ieșire distractivă.
3. Dacă cel mic e deja la grădi, o bicicletă simpatică și o perecehe de role (pentru cei mai măricei), cu tot cu echipament de protecție, poate fi cadoul perfect pentru după-amiezele active.
4. Pentru prichindeii între 3 și 5 ani, înotul, dansul sau baletul sunt sporturi potrivite și extrem de benefice pentru sănătate. Încercați să descoperiți care e sportul preferat al celui mic și încurajați-l să-l practice mai des.
5. Dacă locuiți la casă, implicați-vă prichindelul în activitățile de grădinărit și descoperiți împreună lumea fermecată a plantelor și insectelor. Transformați totul într-un joc, faceți concurs de adunat frunze, plantat copăcei și flori sau adunat fructe și legume proaspete.
Suntem curioși ce alte activități ați mai pregătit pentru cei mici?